Keresés

Részletes keresés

Tracy Mills Creative Commons License 2000.03.01 0 0 43
Kicsit lekéstem a topic-ról, de hogy hoztad a MAX-ot...
Láttam egy leírást a külföldi magazinokról, amiben a MAX egyáltalán nem férfi magazinként van besorolva. Szerintem az egyik legigényesebb társasági folyóirat kis hazánkban. Persze rá is igaz, ami az összes hasonló lapra, hogy azért nem fizetném elő, de a különszámok szuperek.
A Cosmo és JOY 'rajongók' táborával egyetértek ezek a magazinok túl szexisták és ha néha-néha leközölnek is egy-két írást a külföldi testvérlapoktól, azok hemzsegnek a téma ismeretének hiányosságából fakadó hibáktól, el- és félrefordításoktól.
Az én kedvenc magyar lapom annó a Képes Európa volt, amíg be nem szüntették. Mostmár inkább idegen nyelvű magazinokat vásárolok.
Előzmény: SPS (0)
Som-Som Creative Commons License 1999.10.14 0 0 42
14. Csók és Könny
moka Creative Commons License 1999.10.13 0 0 41
Csatlakoznom kell. Annak idején én is olvastam a Cosmo angol és német változatait, semmi különösnek nem találtam, és azzal etettem magam, hogy ezzel aztán jól nyelveket tanulok. Ami a magyar kiadást illeti, ahhoz képest még a kiskegyed is egy széleslátokörű kozmopilitán.
Előzmény: kockasfulunyul (40)
kockasfulunyul Creative Commons License 1999.10.12 0 0 40
Az az igazság, hogy én régebben olvastam a Cosmopolitan amerikai kiadású példányait, amik többé-kevésbé tetszettek is.
Ezért örültem, mikor megjelent a magyar változat is. Ezekben viszont mélységesen csalódnom kellett, úgy látom, hogy ez az újság nem más, mint egy női sexmagazin. A színvonal az eredetihez képest igencsak lejjebb van.
Most, hogy elmentem 3 hétre nyaralni, vettem újra egyet és vettem egy Joy-t is. A véleményem nem változott. A Cosmopolitan úgyan kivielezésre elsőrangú újság, de tartalmilag egy nagy nulla. A Joy már jobban tetszett, abban egész értelmes interjút olvastam.
Mindezek ellenére azt hiszem a továbbiakban sem fogok a "női újságok olvasóinak tábora"-hoz tartozni.

Kockás

nemisbéka Creative Commons License 1999.10.12 0 0 39
Egyetertek a faradtsaguzeses funkcioval. En vizsgaidoszak utan ket hetig nem birok ranezni masra, csak az ilyen magazinokra. Lenyomok felevnyi Cosmopolitant, Kiskegyedet, Nok Lapjat, es mikor mar kellokepp kimostam veluk a tobb ezer oldal jogi szoveget az agyambol, johet Esterhazy es Vonnegut. :)
Előzmény: Morticia (38)
Morticia Creative Commons License 1999.10.12 0 0 38
Azt még nem vettétek észre, hogy egy lap - egy stílus? Mármint a cikkeké. Mintha ugyanaz az ember írná őket. Én néha olvasom a Nők Lapját, Kiskegyedet fáradtság-űzésből.
mokusleqvar Creative Commons License 1999.10.11 0 0 37
Egyetértek! Gyakorlatilag nincs színvonalas, értelmes nôi újság. A Nôk Lapja eligénytelenedett, tele lett receptekkel, meg hogy méregtelenítsük szerveztünket eperbefôttel?-típusu cikkekkel. A Praktika még akár tetszhetne is, de mi legyen azokkal, akiknak nincs kézügyességük?
moka Creative Commons License 1999.10.11 0 0 36
Na és kine hagyjuk a Csók és Könnyet - feketefehér, vagyis hát ezen az ócska sárgás papíron valami szürke,és semmi de semmi sincs benne, csak nyáladzzó
történetek higítatlanul, úgy felfordult a gyomrom, hogy a könnyem is kicsordult. Dehogy a csók hogy kerül a címbe?
Som-Som Creative Commons License 1999.10.11 0 0 35
9. Meglepetés
10. Story (a nevét sem hallottam eddig)
11. Party (ezt sem láttam még soha)
12. Gyöngy
13. Sikeres Nők Lapja (milyen eredeti)
Som-Som Creative Commons License 1999.10.11 0 0 33
Újság, lap, magazin, regényfüzet, ... ki érti ezeket az elvont fogalmakat? Rendszeresen megjelenő szép színes papíralapú kiadványokra gondoltam.
Előzmény: demimur (31)
Nereida Creative Commons License 1999.10.11 0 0 32
Mielőtt bárkit megtévesztenék, én IRL fiú vagyok...

Női újságok:
Kiskegyed, Meglepetés, Tina, Story, Party, Cosmo, Joy, Nők Lapja, Sikeres Nők Lapja, Gyöngy, Romana és társai...
Férfiújságok:
CKM, Max, ...

Tavaly egy álló hónapig újságot árultam (bódéban kellett b. a rezet egész nap, szombat-vasárnap is), úgyhogy egyrészt baromira megutáltam, másrészt valamelyes képet alkothattam a folyóiratpiacról. A fenti felsorolásbeli arányokat a memóriám hanyatlása és a piac közbeni megváltozása befolyásolta.

Ja, asszem még spec. női rejtvényújság is van (volt), Ügyes címen.

Nereida

demimur Creative Commons License 1999.10.11 0 0 31
ne légy buta, Som-som, a hvg csak újság, nem női újság :-)

a romana meg társai pedig nem is újság, henm regényfüzet, Te!!
az más tészta..

Előzmény: Som-Som (30)
Som-Som Creative Commons License 1999.10.11 0 0 30
Össze kéne gyűjteni, hogy hány magyar nő- és férfimagazin van. Csak, hogy a gazdasági oldalát kicsit megvilágítsuk a dolognak:

Nőmagazinok:
1. Julia
2. Romana
3. Tiffany
4. Tina
5. Kiskegyed
6. Cosmopolitan
7. Joy
8. Nők lapja

demimur, a hvg tényleg női újság?

demimur Creative Commons License 1999.10.11 0 0 29
demimur is rühelli a Cosmo-t /Joy-t is/. A tesóm nyomdában dolgozott, és hozott valamelyik első kiadásból. Két oldalon keresztül taglalta, hogy "hogyan elégítsük ki a barátunkat a repülőgépen"..belilult a fejem tőle, micsoda napi probléma!!
ki is dobtam rögtön azt a vacak lapot..
azóta is csak a fodrásznál ülve szoktam átlapozni az ilyen lapokat, főleg a divatképeken mulatok jól, meg az árakon. Mert ugyan demi is elég jól keres, de soha nem adna ki egy gatyóér 59.000-et, csak mer most az a menő ...
Régen volt egy Anna magazin nevű lap, az elég színvonalas volt. A Nők lapja pedig nagyon felhigult, agybajt kapok a fél évvel ezelőtti halivudi hírektől.
Szóval, ha engem, mint nőt kérdeztek, nem találtam még olyan Női újságot, amit szívesen olvasnék / hvg-n és Lakáskultúrán kivül../
Som-Som Creative Commons License 1999.10.11 0 0 28
Én ugyan nem szoktam férfimagazinokat olvasni, azért belekukkantottam néhányba:

  • PlayBoy: azt hiszem, erről már mindent leírtak előttem.
  • Sport és életmód magazinok (pl. Snowboarder, MTB-magazinok): tele szép fényképekkel, úszunk a levegőben, csak ebből áll az életünk, happy-k vagyunk. Kissé hazug világot festenek le, viszont vannak bennük valóban értékes tanácsok.
  • Finnországban nagyon elterjedt motorsport magazinok: gusztustalan pletykamagazinok a rally és a F1 világából sok-sok Mika Häkkinen és Mika Salo fényképpel. Rengeteg finn férfi olvassa ezeket a -megítélésem szerint- szennylapokat.
  • És a látszólag nem férfi magazinok, a játékprogik világáról (PC-X és társai): gyerkőc kipróbálja a legújabb játékprogikat és leírja a véleményét róla. Néha egy kis hardver teszt arról, hogy melyik a legjobb videokártya, hangkártya, proci.
Robin Creative Commons License 1999.10.10 0 0 27
Hello,
Én maradok a jól megszokott Hócipőmnél (az enyém még nincs tele vele), és az évente két Burdánál. Ha női lap, akkor leginkább ez, no meg a Praktika (mert hogy ezt is nőknek szánták), de ebből is évente 2-3 elég. Amiről itt írtok, 1-1 számot láttam belőlük, elég is volt.
originalqszi Creative Commons License 1999.10.09 0 0 25
Aha, Te az ékezetnélküli, feltehetően a nem sörivós Wágner úr vagy:-)))))))
Előzmény: Törölt nick (24)
originalqszi Creative Commons License 1999.10.09 0 0 23
Hát nem ezt mondom én is??? Tamáskám ilyen gonosz a média:DDDDDDD
Előzmény: TamasS (22)
TamasS Creative Commons License 1998.06.18 0 0 22
Az a baj a legtöbb mai magazinnal, hogy egy teljesen hamis világképet sugall. Mindenki fitt és hepi, más dolga sincs, csak konditerembe járni, reggel-este kocogva lenyomni egy laza 5-öst.
Napközben én vagyok a sikeres nő (hja kérem, a golyós dezodorommal, meg a hajlakkommal, -nem is beszélve a szárnyas játékosról- mindenre képes vagyok), egész nap szerződésekkel futkosok az irodaházban (persze tökéletesen méretre szabott kosztümben), megkötök 4-5 bomba üzletet, este pedig a váróteremnyi nappaliban szürcsölgetem a kávét és várom, hogy az új pasim az álomautójával a Hiltonba repítsen vacsorázni. (Micsoda szirupos story...) A nőtársadalom talán 10%-a ilyen, nekik nem kell ezt az életmódot még egyszer "eladni", hiszen ők benne élnek. A sznobok pedig mindig is szerették volna tudni, hogy hogyan is megy ez "gazdagáknál".

Azután pedig csodálkoznak, hogy a megkeseredett, frusztrált tizenévesek önértékelési zavarokkal küszködve egymás sarkát tapossák a lélekbúvárok rendelői előtt.

Zoltanius Creative Commons License 1998.06.17 0 0 21
Akkor mégis Cindy Crawford és Sharon Stone keveréke vagy? >> egylány
scully Creative Commons License 1998.06.17 0 0 20
Úgy gondolom, hogy a fiatal lányokra (is) rettenetesen nagy nyomás nehezedik, a mai világban. Ez köszönhetô a médiának, de nagy szerepe van benne a nôi magazinoknak is. A tinik kényszerítve érzik magukat, hogy a testüket kívülrôl ítéljék meg és kritizálják, nem is törödve azzal, hogy az a testük mit is érez igazából. Látva a modelleket, egyszer csak azon veszik észre magukat, hogy állandó versenyben vannak velük... olyan lányokkal, nôkkel, akik naponta min. 12 órát csak magukra áldoznak hogy tökéletesnek tűnjenek. Sokan szenvednek táplálkozási rendellenességekben is...

Teljesen 1-etértek banyával, már csak a szolíd vörös délutáni ruha a vágyam 136.000-ért!!!

Üdv.
SCULLY

Lewinfiú Creative Commons License 1998.06.16 0 0 18
Jajjjjj, hát én is láttam! A Settenkedő rulez, meg a régi főszerkesztő néni a Nők Lapjából, nem beszélve a Csilláról, akit eddig csak a hangjáról és most meg olyan szerelmes vagyok...
Viszont, a leghülyébb a kozmós tyúk volt. Ami a legérdekesebb, hogy egy másik topicban írtakkal kell egyetértsek, a csajok annyira öv alatt képesek egymásnak menni, hogy nagy öröm forrását képezhet szemlélésük a kései órán. Valamékük annyir belemászott a zsurnaliszta anyóba ( a hajája ténleg fura volt), hogy csak hápogni tudott szegény.
$papa Creative Commons License 1998.06.16 0 0 17
offtopic
Van megint magyar Playboy? Vagy ti is csak az angol/amerikai kiadást nézitek?
/offtopic
$
Pocak Creative Commons License 1998.06.16 0 0 16
Mar bocsanat, de az emlitett tesztek es konnyu cikkecskek epp a Nok Lapjaban fordulnak elo sokszor. Igaz, itt meg kepviselve a nok nem cicababa hanyada is.

Most itt kint (USA) olvastam egy NewWoman cimu lapot, ebben egesz jo cikkek vannak, peldaul a szexrol egesz oszinten irnak, es egesz jo tippek vannak benne. Bar ez is inkabb a 25 - 40 korosztalyt veszi celba, a fenykepekbol meg a tobbi cikkbol itelve, de azert nem olyan limonade, mint amikkel otthon talalkoztam. Szoval lehetnek jo noi lapok is azert.

Nagy Zoárd lépkedő fenyő Creative Commons License 1998.06.16 0 0 15
Amikor ezeket a sorokat írom, mögöttem az MTV2 'Mélyvíz' című műsora megy a női magazinok főszerkesztőivel. Olyanok, mint a lapjuk. A leghülyébb az egy faszi, a Kiskegyed főszerkesztője. Azt bizonygatják, hogy mennyire jó, hogy van a lapjuk, meg hogy azért egyforma minden témafelsorolás minden lap címoldalán, mert erről szól a nők élete. Szerencsére van egy-két barátnőm, akikről biztosan tudom, hogy jóval több az életük ennél.
Ők nem olvassák ezeket a lapokat...
FeLaZso Creative Commons License 1998.06.15 0 0 14
Lehet, hogy így nálunk jobban megy a szekere.
krz Creative Commons License 1998.06.15 0 0 13
ja, meg valami. a magyar cosmo - szerkesztosegi cikk-szeruben - jo gyorsan elhatarolodott a feminizmustol, pedig az angolszasz valtozatok valljak az eszmet - igaz, ok is eleg felszines megkozelitesben.
FeLaZso Creative Commons License 1998.06.15 0 0 12
Sok semmit adnak elo szép színesen, sok képpel, szórakoztató formában szerintem csakis pénzszerzés céljából.
SPS Creative Commons License 1998.06.15 0 0 11
Igen, Nök Lapja valamennyire még rulez, dehát az nem is mostanában kezdte itt a pályafutását !
banya Creative Commons License 1998.06.15 0 0 10
Női magazinok? Néphülyítés. A nem túl előnyös kinézetű, ám átlaghölgyek tök frusztráltak lesznek, ha sok ilyet olvasnak. Sose lesznek olyanok, mint a magazinokban szereplő pipik, ám azt gondolják, hogy az a cél. A magazinokat olvasva az az ember benyomása, hogy a nőknek nincs más problémájuk, mint az, hogy milyen kenőcsöt használjanak a bőrükre, hogy menstruáljanak minél többet, mert maga a kéj szárnyas betétet, meg 8bordázatú tampont használni meg hogyan tartsuk meg férjünket, barátunkat. S ezen tanácsok nagy része égbekiáltó ostobaság. Azt a nőképet sugározza, amihez a valós életnek nem sok köze van.
Egyszer megvettem a Cosmopolitant, kíváncsiságból, nos a színvonala a Kiskegyedével vetekszik, csak sokkal drágább. Amitől lementem hídba: "ki szolíd vörös délutáni ruha, mely elengedhetetlen minden nő ruhatárából, ára 136.000 Ft." No comment.
Ám - vessetek meg - többé-kevésbé rendszeresen olvasom a Nők Lapját. Ott még található értelemes cikk, tanács.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!